Een van de belangrijkste knooppunten in Nederland is Schiphol. Het is niet alleen een belangrijk punt voor internationale vluchten, maar ook voor veel bedrijven. Schiphol is namelijk een strategische werklocatie door de uitstekende bereikbaarheid en goede infrastructuur. Ideaal dus voor bedrijven die internationaal opereren. Veel bedrijven zijn daarom te vinden in de buurt van Schiphol. Maar welke specifieke locaties rondom Schiphol zijn het meest geliefd bij bedrijven? Hier zetten we ze voor je op een rijtje!

Schiphol-Rijk

Schiphol-Rijk ligt vlakbij de luchthaven en is een van de meest populaire werklocaties in de regio. Dit gebied is vooral aantrekkelijk voor bedrijven in de logistieke en technologie-industrie, omdat het directe toegang biedt tot internationale vliegroutes en uitstekende verbindingen heeft met de rest van Nederland en Europa. Het gebied staat bekend om zijn moderne kantoorgebouwen en bedrijfsparken, wat het een perfecte locatie maakt voor bedrijven die op zoek zijn naar een representatieve en goed bereikbare werkplek. Hoewel Schiphol-Rijk vooral populair is onder internationale bedrijven, trekt het ook steeds meer Nederlandse ondernemingen aan.

Schiphol-Oost

Schiphol-Oost heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een groeiend zakencentrum met diverse bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector en aanverwante industrieën. Hier zijn niet alleen onderhoudsbedrijven gevestigd, maar ook kantoren van internationale luchtvaartmaatschappijen en andere grote spelers in de transportsector. Deze locatie is ideaal voor bedrijven die nauw samenwerken met de luchthaven of afhankelijk zijn van snelle toegang tot luchtvrachtfaciliteiten. Daarnaast is Schiphol-Oost een aantrekkelijke locatie voor bedrijven die een rustige maar strategische werkomgeving zoeken, ver weg van de drukte van Schiphol-Centrum.

Amsterdam

Amsterdam, op slechts een korte afstand van Schiphol, blijft een geliefde locatie voor veel bedrijven. De stad biedt veel mogelijkheden. Zo kunnen bedrijven zich vestigen in Amsterdam Zuid om extra dicht bij Schiphol te blijven, of zelfs in Amsterdam Noord door de snelle en goede verbindingen met de trein. Vooral de opkomst van kantoorruimtes in Amsterdam Noord biedt nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die de voordelen van de stad willen combineren met de bereikbaarheid van de luchthaven. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een kantoor huren in Amsterdam Noord profiteren van een groeiende zakelijke omgeving, een uitstekende bereikbaarheid vanuit de luchthaven en de rest van Nederland en een geweldige sfeer.

Schiphol Trade Park

Het Schiphol Trade Park is een van de meest duurzame en innovatieve werklocaties in de omgeving van Schiphol. Dit gebied is speciaal ontworpen voor bedrijven in de logistiek, handel en distributie. Het park heeft een focus op duurzaamheid en circulariteit, wat het aantrekkelijk maakt voor bedrijven die willen investeren in een milieuvriendelijke werkomgeving. Schiphol Trade Park biedt niet alleen ruime logistieke faciliteiten, maar ook flexibele kantoorruimtes die geschikt zijn voor zowel kleine als grote ondernemingen.

The Outlook en The Base

In het hart van Schiphol-Centrum liggen The Outlook en The Base, twee moderne kantoorgebouwen die vooral in trek zijn bij multinationals en grote internationale bedrijven. Deze gebouwen bieden alles wat een bedrijf nodig heeft. Je vindt hier verschillende vergaderzalen en zelfs flexibele werkplekken. De directe verbinding met de luchthaven maakt deze locatie ideaal voor bedrijven die regelmatig internationaal zaken doen. Daarnaast vind je hier veel faciliteiten zoals restaurants, sportscholen en veel parkeergelegenheid.

De ideale locatie voor bedrijven

Er zijn dus verschillende opties mogelijk voor bedrijven om zich te vestigen rondom Schiphol. De ideale locatie hangt af van de behoeften van het bedrijf. Voor logistieke bedrijven is Schiphol-Rijk een perfecte locatie terwijl Schiphol Trade Park juist de duurzame voordelen biedt. Amsterdam is weer de perfecte plek voor moderne bedrijven die willen profiteren van de voordelen van de hoofdstad en de locatie dichtbij Schiphol. Zo is er voor elk bedrijf een ideale locatie rondom Schiphol.